Юридические услуги в Киеве


Свавілля харківської міліції проти журналістів ІА «Твій час» - Юридический Форум Украины, Киев

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Юридический Форум Украины, Киев » Юридический Форум Украины. » Уголовное право » Свавілля харківської міліції проти журналістів ІА «Твій час»
Свавілля харківської міліції проти журналістів ІА «Твій час»
kostjakoДата: Четверг, 26.01.2012, 15:08 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Трьох харківських журналістів (Сіненко О., Ширкін І .та Томах О.) утримують незаконно в слідчому управлінні Харкова вже понад добу. Нещодавно стало відомо про те, що обшук (більше схожий на розбійний напад), затримання, допити – лише початок плану Михайла Манцурова, який прагне будь-якими способами нейтралізувати тих, хто захищає інтереси його дружини (вказані особи є лідерами ВГО правозахисного спрямування «Україна, це твій час» ).
Найближчим часом мають бути заарештовані ще двоє журналістів – В. Бабак та В. Піддубняк, до квартир яких вчора також «завітали» представники слідчого управління в супроводі бійців «Беркута». В чітко продуманій корупційній схемі задіяний один із високо посадовців Харківської обласної державної адміністрації – близький товариш М. Манцурова, який за втілення в життя свавільного плану отримав від Михайла 50 тис.доларів.
Мета – продовжити арешт до 10 діб, а потім отримати санкцію на арешт терміном 2 місяці. За цей час Манцуров планує обібрати до нитки свою дружину Євгенію Манцурову, оскільки в судах її не буде кому захищати. Їй вже телефонували з Київського райвідділу міліції м. Харкова і вимагали з’явитися, у разі неявки «обіцяли» примусове приведення на допит і обшук в будинку.
Рішення про санкції на арешт і обшук виносять в Київському районному суді м. Харкова, а саме суддя Сенаторов – батько адвоката Нікіти Сенаторова, який представляє інтереси М. Манцурова. До Харківських правоохоронних органів звертатися не має сенсу, всі попередні спроби виявилися безпідставними. Просимо втрутитися і припинити свавілля, що відбувається, та зберегти життя і здоров’я ні в чому не винних громадян!
Родичам журналістів, затриманих вранці 17 січня Слідчим управлінням Харкова, повідомили, що їх рідних протримають в міліції протягом трьох діб. Такі дії співробітників СУ є неправомірними і не мають жодних юридичних підстав. Колегам, які намагаються в телефонному режимі дізнатися деталі справи, відмовляють в грубій формі, слідчий Лавриненко Валерій Леонідович (моб тел. 098-21-27-400) розмовляти відмовляється. Начальник слідчого управління Галаван Зіновій Степанович на моє запитання про підстави затримання колег, відповів, що він може розказати мені, яка погода в Харкові, і більше ні про що. Дружині О. Сіненка він взагалі повідомив, що вона також проходить по справі.
Під час обшуку у вказаних журналістів вилучено ноутбуки. Фактично паралізовано роботу Інформаційного агентства. В ноутбуках знаходиться інформація державної ваги, яка призначалася спеціально для Президента України Віктора Януковича.

Добавлено (26.01.2012, 15:08)
---------------------------------------------
Женам журналистов ИА «Твое время» Игоря Ширкина, Александра Синенко и Александра Томаха, которых содержат в следственном изоляторе по сфабрикованному по инициативе М.Манцурова уголовному делу, регулярно звонят из Харьковского следственного управления и вымогают денег.
Сумма, которую навал сотрудник следственного управления жене И. Ширкина сегодня 25 января – 5000 долларов. Деньги требуют привезти на Веснина лично следователю.

 
Юридический Форум Украины, Киев » Юридический Форум Украины. » Уголовное право » Свавілля харківської міліції проти журналістів ІА «Твій час»
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Суббота, 20.04.2024, 15:14
Приветствую Вас Гость

Форма входа

Статистика

Наш опрос

Сколько Вы готовы потратить в среднем на юриста?
Всего ответов: 226