Юридические услуги в Киеве


пільгови підстави на підприємстві - Юридический Форум Украины, Киев

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Юридический Форум Украины, Киев » Юридический Форум Украины. » Жилищное право. Операции с недвижимостью. » пільгови підстави на підприємстві
пільгови підстави на підприємстві
petrДата: Среда, 23.02.2011, 19:46 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Здравствуйте
Скажите, пожалуйста, согласно п.14 последнему абзацу правил учета граждан, нуждающихся... может ли предприятие взять на свой квартучет молодого специалиста, если он был направлен на предприятие по распределению, но не в другую местность, а на предприятие в том же городе, где он проживает? Или фраза " які мають право на першочергове одержання жилих приміщень..." никак не иммет ввиду "позачергове одержання "? Частной собственности не имею, есть только невыделенная часть (больше минимального уровня, но меньше среднего) приватизированной квартиры, которую невозможно выделить не ущемляя прав остальных членов семьи.
 
LAWEXPERTДата: Четверг, 24.02.2011, 17:47 | Сообщение # 2
Лейтенант
Группа: Пользователи
Сообщений: 13
Репутация: 6
Статус: Offline
petr, відповідно до пп.2 п.46 Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР, затверджених ПМР УСРС і Укрпрофради № 470 від 11 грудня 1984 р.(надалі-Правила), поза чергою жилі приміщення надаються особам, направленим у порядку розподілу на роботу в іншу місцевість.
Тобто молодий спеціаліст, який направлений на роботу у свою місцевість немає права отримати житло позачергово.
Також треба розрізняти поняття ,,першочергово,, та ,,позачергово,, .
Позачергово, тобто поза всякою чергою, а першочергово, які мають перевагу першості над іншими у порядку черги.
Підприємство має право за рішенням трудових колективів підприємств і організацій у колективних договорах передбачати для робітників та службовців, які мають право на першочергове одержання жилих приміщень, а також новаторів і передовиків виробництва, що добилися високих показників у праці й беруть активну участь у громадському житті, пільгові підстави визнання їх потребуючими поліпшення житлових умов при забезпеченні жилою площею за місцем роботи, що закріплено п.14 Правил.
Пунктом 44 Правил визначено коло осіб, хто має першочергове право одержання жилих приміщень. У переліку не має молодих спеціалістів направлених на роботу у свою місцевість.
Таким чином, підприємство не може передбачити у колективному договорі і застосувати пільгові підстави для визнання молодого спеціаліста з своєї місцевості потребуючими поліпшення житлових умов для забезпечення жилою площею за місцем роботи.
 
Юридический Форум Украины, Киев » Юридический Форум Украины. » Жилищное право. Операции с недвижимостью. » пільгови підстави на підприємстві
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Четверг, 25.04.2024, 13:44
Приветствую Вас Гость

Форма входа

Статистика

Наш опрос

Сколько Вы готовы потратить в среднем на юриста?
Всего ответов: 226